Aplinkosauginis mąstymas „HES-PRO“

„Hes-Pro“ paskirstymo centras yra puikus ekologinio mąstymo pavyzdys, nes visų rūšių tiekimas – nuo uniformų ir rinkodaros medžiagos iki salotų ir majonezo – vykdomas į visus „Hesburger“ restoranus Suomijoje būtent iš čia. Vienintelė prekė, kurios netiekia šis paskirstymo centras, yra bandelės.

Atliekų mažinimas ir nuoseklus perdirbimas yra kiekvieno paskirstymo centro darbuotojo kasdienybė. Visos atliekos rūšiuojamos ir paruošiamos perdirbti. „Hes-Pro“ perdirbama viskas: nuo kartono, stiklo, plastiko ir metalo iki perdirbtų padėklų, mašinų ir įrangos. Kiekvieną mėnesį iš „Hesburger“ restoranų Suomijoje „Hes-Pro“ surenka apie 30 tūkst. l kepimui panaudoto aliejaus. Aliejus perdirbamas ir, be kita ko, gali būti naudojamas laivų degalams gaminti.

Tinkamai planuojant, taupomas laikas ir saugoma aplinka

Kai prekės pristatomos iš vieno taško, jos į restoraną atkeliauja viena siunta, tokiu būdu išvengiant papildomo laiko švaistymo padėklams supakuoti ir išpakuoti. Pristatymo maršrutai yra kruopščiai suplanuoti iš anksto, o atsargos į sunkvežimius kraunamos automatizuotai, tokiu būdu leidžiant jas iškrauti pagal sunkvežimio maršrutą. Siekiant sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir padidinti efektyvumą, pakavimui ir transportavimui naudojama visus standartų reikalavimus atitinkanti įranga.

Tinkamas planavimas bei ekonomiškai efektyvus eksploatavimas taupo laiką ir saugo aplinką. Ekologiškai efektyviam procesui labai svarbus funkcinis įvairių dalyvių, tokių kaip paskirstymo centras, logistikos įmonės ir restoranai, bendradarbiavimas. Mažinamas nereikalingų pervežimų skaičius, o sunkvežimiai prekes pristato į restoranus tik tam tikru metu. Transportas yra stebimas, o vairuotojai yra mokomi vairuoti saugiu ir aplinką tausojančiu būdu. 

Savikontrolė padeda valdyti rizikos veiksnius

Platinimo centre rizikos veiksnių valdymo savikontrolė yra kertinis aplinkosauginio mąstymo akmuo. Prekių sandėliavimas, sudėliojimas, atsargų apyvarta ir pakavimas vykdomas pagal tiksliai apibrėžtą planą. Maisto saugą būtina atidžiai kontroliuoti, kad būtų užtikrinta geriausia žaliavų būklė, apsaugant jas nuo gedimo. Neatsiejama savikontrolės dalis yra temperatūros stebėjimas, kurio pagrindinis tikslas yra užtikrinti, kad nesidaugintų kenksmingi mikrobai.

Maisto atliekų mažinimo praktika yra vienas iš svarbiausių ekologiškai tvarių „Hes-Pro“ veiklos procesų įrodymų. Vykdant savikontrolę, stengiamasi veiksmingai nustatyti rizikos situacijas ir panaudoti informaciją apie rizikos veiksnius. Savikontrolę kontroliuoja Suomijos maisto saugos tarnyba „Evira“, tačiau prie to taip pat prisideda ir „Hesburger“ taikomi aukštos kokybės standartai.