„Hyvinkää“ bandomasis restoranas
2012 m. liepos mėnesį atidarytas naujas „Hesburger“ restoranas plačiai naudoja daugelį įvairių ekologiškų energijos šaltinių. Mūsų naujajame restorane investuojama ir į aplinką tausojančius energijos šaltinius, ir į vartojimo mažinimą. Mūsų restorane naudojama vėjo, saulės ir geoterminė energija. Vėjo turbinos ir saulės kolektoriai teikia restoranui reikalingą netaršią elektrą. Be to, pastatų šildymui ir vėsinimui naudojama geoterminė šiluma.
Naudojama ir iš šaldymo saugyklos gaunama kondensacinė šiluma. Be to, naudojant „Hesburger“ savos gamybos skrudintuvus, virdulius ir garintuvus patiriama mažiau šilumos nuostolių, nes jie dirba pagal energijos taupymo ekologinį režimą.
Restorano vidaus ir lauko apšvietimui pritaikytos beveik aptarnavimo nereikalaujančios, mažai energijos vartojančios LED lempos ir energiją taupančios lemputės. Restorano ypatybė – žaliasis stogas, kuris filtruoja teršalus bei anglies dioksidą iš oro ir veikia kaip efektyvus izoliatorius, kuris vasarą neleidžia šilumos pertekliui patekti į vidų, o žiemą tarnauja kaip papildomas šilumos izoliatorius.