Mūsų pačių sukurti receptai

Bendras „Hesburger“ produktų bruožas – nepaprastai skanus mūsų pačių gaminamas majonezas. Baltą majonezą su agurkais Heikki Salmela sukūrė 1972 m., kai Turku mieste, Suomijoje, įsikūręs „Puutorin Grilli“ restoranas pradėjo prekiauti dvigubais (angl. double-decker) mėsainiais. Per pirmąją parą buvo parduoti penki dvigubi (double-decker) mėsainiai. Šiems pardavimams sparčiai augant, Heikki suprato, kad jo majonezo receptas yra tiesiog puikus. Tada jis sukūrė majonezą su raudonąja paprika „šiškebabams“ (shish kebab), kuris taip pat labai išpopuliarėjo.

Iš pradžių, dviejų rūšių majonezas, buvo gaminamas po litrą. Augant verslui, reikėjo vis didesnių majonezo kiekių. Šiandien, per vieną darbo pamainą, galima pagaminti net 4 tūkst. l. „Hesburger“ padažą gamina, maždaug dešimt, visą darbo dieną, dirbančių darbuotojų.

Mūsų majonezų su agurkais ir raudonosiomis paprikomis receptai per daugelį metų beveik nepakito. Be majonezo, mes pristatėme savo kečupą ir garstyčias, taip pat daugybę užpilų salotoms ir padažų desertams.

Svarbiausia – pomidorai

Kartu su garstyčiomis ir kitais padažais, kečupas – tai vienas svarbiausių pagardų mėsainiams. Dėl šios priežasties „Hesburger“ jau ilgą laiką jo skoniui skiria ypatingą dėmesį.

„Hesburger“ kečupas yra Suomijos produkto kūrimo rezultatas, o jo gamyba buvo pradėta dešimtojo dešimtmečio viduryje. Iš tiesų, pačių gaminami padažai padėjo įmonei užsitikrinti konkurencinį pranašumą. Šalies vidaus gamyba ir aukštos kokybės žaliavos garantuoja puikų galutinį rezultatą.

Traškiosios (angl. Iceberg) salotos restoranams

Be padažų gamybos, „Hes-Pro“ gamybos įmonė yra atsakinga už traškiųjų (Iceberg) salotų, naudojamų „Hesburger“ restoranuose Suomijoje, apdorojimą. Salotos pereina keletą etapų: nuo plovimo ir džiovinimo iki smulkinimo. Vienas iš etapų – atskyrimo procesas, kurio metu naudojami jutikliai pašaliniams objektams aptikti ir pašalinti. Galiausiai išvalytos ir susmulkintos salotos supakuojamos ir paskirstomos po restoranus.

„Hesburger“ kečupas, pagamintas pagal slaptą receptą, yra ypač puikaus pomidorų skonio, nes vienam kilogramui kečupo pagaminti sunaudojama beveik du kilogramai pomidorų. Būtent dėl pomidorų „Hesburger“ kečupas yra tirštas ir skanus, todėl taip puikiai tinka prie įvairių patiekalų.

Labai svarbūs gamybos procesai – tai žaliavų dozavimas ir tinkamas kaitinimas. Žaliavos ir gamybos procesai yra atidžiai stebimi, siekiant užtikrinti nuoseklią, aukštą kečupo kokybę ir skonį.

Kiekvienais metais „Hesburger“ pagamina beveik milijoną kilogramų kečupo, kuris sudaro maždaug 30 proc. visų bendrovės pagamintų padažų. Kaarina mieste, Suomijoje, įsikūrusi kečupo gamybos įmonė taip pat gamina visą „Hesburger“ restoranams užsienyje skirtą kečupą. Padažų gamyboje Kaarina mieste dirba dešimt žmonių.