Darbuotojų istorija #16

Kolegų palaikymas padeda įgyti darbo patirties ir kilti karjeros laiptais

 „Hesburger“ restoranui Alytuje vadovaujanti Rasa Krasinskaitė šiame restorane dirba jau aštuonerius metus, nuo pat jo atidarymo. Pradėjusi dirbti restorano pamainos vadove, vos po pusės metų tapo jo vadove.

 Darbas „Hesburger“ duoda įvairiapusiškos patirties

„Kai restoranas tik atsidarė, visi buvome naujokai, ką tik pradėję dirbti drauge. Tokio darbo niekada nebuvau dirbusi, bet ryžausi pabandyti. Turiu prisipažinti, kad pirmasis mėnuo buvo sunkus, o paskui visko išmokau, įgudau dirbti ir tapo lengviau“, - šypsosi Rasa.

 Ji įsitikinusi, kad jei yra galimybė įgyti patirties „Hesburger“ tinkle, tikrai verta ja pasinaudoti.

 „Mano nuomone, padirbus „Hesburger“ tinkle, gauni itin naudingos patirties bendraujant su žmonėmis, aptarnaujant klientus, kolektyve su kolegomis. Įgyji atsakomybės, pareigingumo. Šias savybes ir patirtį vėliau galima pritaikyti bet kokiame darbe, nes ji yra labai visapusiška ir universali“, - tvirtina „Hesburger“ Alytaus restorano vadovė ir ilgametė darbuotoja.

 Naujokai visada sulaukia palaikymo ir pagalbos

Pasak jos, prie kolektyvo prisijungiantiems naujokams visada suteikiama pagalba, visa reikiama informacija ir padrąsinimas.

 „Prisimenu savo pačios darbo pradžią, todėl puikiai suprantu, kokių baimių gali kilti. Svarbiausia – nebijoti klausti. Mes naujiems darbuotojams, kurių padaugėja vasaros sezonu, visada stengiamės pagelbėti, padėti ir nuraminti. Lygiai taip pat daug palaikymo ir paramos iš kolegų sulaukiau ir aš savo darbo pradžioje. Tai labai padėjo ir leido kilti karjeros laiptais“, - pasakoja ji.

 Paklausta, kokių savybių turinčius kolegas norėtų matyti savo kolektyve, Rasa pabrėžia pareigingumą.  

 „Svarbu, kad žmogus būtų atviras ir norėtų dirbti, jaustų atsakomybę ir pareigą. Visa kita įgyjama dirbant, o mes stengiamės padėti. Tiesiog reikia nebijoti ir bandyti. O visiems naujokams patariu grįžus namo apie savo pirmąją darbo dieną negalvoti, atsipalaiduoti ir pailsėti. Informacijos pačioje pradžioje būna tikrai labai daug, bet paskui kasdien tampa vis lengviau“, - šypsosi ji.

 Kasdienis darbas nebūna nuobodus

Alytaus restorano vadovė džiaugiasi, kad „Hesburger“ gerbia ir vertina savo darbuotojus. Jiems sąžiningai mokama už papildomą darbo laiką, mokami priedai už rezultatus, siūloma daug kitų papildomų naudų.

 Vadovė sako, kad kasdienis darbas „Hesburger“ yra tikrai nenuobodus, nes nuolat tenka bendrauti su įvairiais žmonėmis. Kartais nutinka ir smagių nutikimų.

 „Mūsų restoranas įsikūręs šalia degalinės ir kartą vienas žmogus sulaukęs savo eilės pasakė, kad nori susimokėti už kurą. Tik tada suprato, kad apsiriko“, - vieną iš nuotaikingų epizodų prisimena Rasa.

 Tvirtybės pavyzdys - tėvai

Po darbų Alytaus restorano vadovė mėgsta keliauti automobiliu po Lietuvą – tai padeda atsipalaiduoti. Per televiziją mėgsta žiūrėti pažintines laidas apie gyvūnus, augalus.

 „Kasdienio įkvėpimo semiuosi iš savo tėvų, kurie niekada nepasiduoda jokiems sunkumams. Kas benutiktų, jie visada žvelgia į priekį ir tiki, kad viskas bus gerai, kad pavyks įveikti visas kliūtis. Pati stengiuosi visiems kiek galėdama padėti – tiek šeimoje, tiek ir darbe“, - užbaigia pokalbį Alytaus restorano vadovė Rasa.

 

2021.10.18