DARBUOTOJŲ ISTORIJA #7

Beata - „Hesburger“ restorano Gedimino pr. 24 Vilniuje vadovė

„Hesburger“ dirba apie šešerius metus

Mėgstamiausias „Hesburger“ patiekalas – sumuštinis su šonine

Laisvalaikio pomėgiai – visą laiką skiria šeimai, o atokvėpio valandėlėmis mėgsta žiūrėti fantastinius filmus ir skaityti S. Jesenino eiles.

Karjerą „Hesburger“ padariusi Beata pasakoja, kad prieš prisijungdama prie šios komandos ji net du kartu buvo išvykusi dirbti į užsienį. Kadangi gerai mokėjo anglų kalbą ir buvo aktyvi, ji ten sėkmingai dirbo biuruose, bet vis svajojo sugrįžti namo, į Lietuvą. Vieną dieną galutinai apsisprendė grįžti, įstojo mokytis ir pradėjo ieškotis darbo Lietuvoje.

Darbas „Hesburger“ atnešė sėkmingą karjerą

„Po aktyvių paieškų man pasiūlė įsidarbinti „Hesburger“. Susitikau su restorano vadove, ji viską išsamiai papasakojo, paaiškino, kad čia yra ir karjeros galimybių. Nors pradžioje galvojau, kad šis darbas bus tik laikinas sprendimas, netrukus labai įsitraukiau, pradėjau kilti pareigose, labai džiugino kolektyvas, tenkino ir atlyginimas“, - prisimena sėkmingą darbo pradžią Beata.

Moteris sako, kad jai ne tik puikiai sekėsi dirbti, bet ir sparčiai kilti karjeros laiptais.

„Buvau aktyvi, stengiausi, pavaduodavau ir kitus, kai reikdavo. Tapau pamainos vadove, paskui teko pavaduoti ir savo vadovę, o kai kitame restorane atsilaisvino vadovo vieta, ją pasiūlė man. Labai tuo džiaugiausi, nes tikrai norėjau šio darbo, bet nebūčiau išdrįsusi pati ateiti ir pasisiūlyti. O tik gavusi šią poziciją, sužinojau, kad laukiuosi ir susirūpinau, kad nebegalėsiu ilgai dirbti. Tačiau sulaukiau palaikymo ir patikinimo, kad man ši darbo vieta bus išsaugota, ir aš galėsiu į ją sugrįžti po motinystės atostogų“, - prieš porą metų vykusius įvykius prisiminė restorano vadovė.   

Darbuotojai turi sąlygas dirbti ir siekti karjeros

Ji patikina, kad visi darbuotojai, jei tik yra motyvuoti, aktyvūs, norintys mokytis ir suinteresuoti dirbti, tikrai yra pastebimi ir jiems atsiranda galimybių kilti karjeros laiptais bendrovės viduje.

„Darbo pokalbių metu su kandidatais visada pristatau, ką siūlo „Hesburger“ – tai ir motyvuojanti alga, sveikatingumo priedai, šventės, kitos naudos. Papasakoju apie karjeros galimybes ir pateikiu konkretų savo pavyzdį – kaip pradėjusi nuo paprastos darbuotojos per kiek daugiau nei dvejus metus tapau restorano vadove. Jeigu tik žmogus turi noro, jis gali eiti padėti ir į kitus restoranus, užsidirbti daugiau pasirinkdamas papildomas darbo valandas arba savaitgalius – bendrovė už viską tvarkingai sumoka ir įvertina“, - sako Beata.

Didžiausias iššūkis – darbo grafikų suderinimas

Paklausta, su kokiu didžiausiu iššūkiu tenka susidurti kasdieniame darbe, moteris įvardija svarbią vadovo darbo dalį – darbo grafikų sudarymą. Pasak jos, „Hesburger“ ypatingai atsižvelgia į studijuojančių ar vaikus auginančių darbuotojų poreikius, todėl tenka kasdien nemažai pasukti galvą derinant grafikus, kad jie visiems tiktų ir kartu būtų užtikrintas sklandus restorano darbas.

Pradedant dirbti svarbi kantrybė

Beata taip pat labai stengiasi padrąsinti naujai prisijungiančius darbuotojus, kurie dažnai nerimauja, nori visko išmokti per vieną dieną, nors pradžia nebūna paprasta ir tenka įsisavinti daug informacijos.  

„Žinoma, pasitaiko atvejų, kai žmogus nepritampa darbe. Tačiau visoje Lietuvoje turime šimtus kolegų, nemažai jų dirba daugelį metų ir jau sukaupė didžiulę darbo patirtį. Vadinasi, šis darbas yra daug kam patrauklus. Aš pati sugrįžau į Lietuvą iš užsienio ir dirbdama „Hesburger“ esu labai patenkinta“, - sako Beata.

Svarbiausia kolektyve - draugiškumas

Pagrindinė kolegų savybė, kurią restorano vadovė įvardina kaip itin svarbią – tai draugiškumas ir motyvacija.

„Kad kolektyve būtų gera dirbti, kolegos turi kalbėtis tarpusavyje, bendrauti, gerbti ir padėti vieni kitiems. Be to, norisi, kad žmogus būtų motyvuotas, ypač jeigu jam tai pirmasis darbas.  Tinkama motyvacija labai padeda mokytis ir sparčiai įsitraukti į darbą. Nemažiau svarbu ir kad kolektyvas draugiškai priimtų naują darbuotoją, padėtų jam“,  - pastebi ji.

Paklausta apie savo įkvėpimo šaltinį, Beata nedvejodama atsako: „Tai – mano vaikas ir vyras. Šeima yra didžiausia mano motyvacija ir stimulas judėti į priekį ir niekada nepasiduoti.“

Beata juokdamasi sako, kad ją kolegos vadina šnekute, nes mėgsta daug kalbėti, o taip pat vertina jos draugiškumą, linksmumą ir tai, kad ji visada pasiruošusi padėti kitiems.

Beatos patarimas norintiems įgyti darbo patirties: „Tikrai reikia pabandyti ir nuo kažko pradėti, o mes visada padėsime. Dar labai svarbu nebijoti klausti ir stengtis girdėti.“

 

 

2019.10.14