Darbuotojų istorija #2

Ernesta - „Hesburger“ Kauno Taikos pr. restorano darbuotoja

Mėgstamiausias „Hesburger“ patiekalas – sojos lazdelės

Laisvalaikio pomėgiai – tapyba, skaitymas, muzika ir laikas su draugais.

 

Kai Ernesta prisijungė prie „Hesburger“ komandos prieš daugiau nei metus, ji jau turėjo patirties greitojo maisto srityje. Mergina pasakoja, kad jai didelių naujovių šiame darbe nebuvo, nes jau žinojo, ko galima tikėtis, tačiau labai nudžiugino patrauklios darbo sąlygos ir draugiškas kolektyvas. Padirbusi keletą mėnesių ir įsitikinusi, kad dirbti „Hesburger“ yra gera ir patrauklu, pasiūlė prisijungti ir savo seseriai. Taigi, dvi sesutės jau daugiau kaip metus sėkmingai darbuojasi drauge tame pačiame restorane.

Svarbu mokėti išlaikyti pozityvią nuotaiką

„Prieš ateidama į darbą „Hesburger“, turėjau labai realistinius lūkesčius, nes puikiai žinojau, kad laukia pakankamai nelengvas darbas, reikės prižiūrėti švarą ir tvarką, rūpintis maisto sauga. Vienintelis dalykas, kuris mane nustebino – tai didesnis atlyginimas negu aš tikėjausi ir trumpesnis bandomasis laikotarpis nei būna paprastai“, - prisimena Ernesta.

Mergina sako, kad didžiausią darbo dalį sudaro bendravimas su žmonėmis, todėl būtina gebėti neperimti jų atsinešamų emocijų, jeigu jos nebūna teigiamos.

„Jeigu tenka bendrauti su blogai nusiteikusiu žmogumi, visada pagalvoju, kad galbūt tam yra priežastis, mes juk nežinome, kas vyksta žmogaus gyvenime, kokie rūpesčiai jį slegia. Tuomet pasitelkiu šypseną ir stengiuosi ir pati išlaikyti pozityvią nuotaiką, ir perduoti ją atėjusiam žmogui“, - patirtimi dalijasi Ernesta.   

Sąlygos studijuojantiems – išskirtinai patrauklios

Ji pasakoja, kad darbas „Hesburger“ itin palankus studijuojant, nes lengva derinti darbą ir mokslą. Be to, čia galima tobulėti, siūlomas konkurencingas atlygis, o tai studentams irgi ne mažiau svarbu.

„Mūsų vadovė deda ypatingai daug pastangų, kad visiems kolegoms darbas nesidubliuotų su paskaitomis, ir tai yra didžiulis privalumas, nes retoje darbovietėje gali gauti tokias sąlygas dirbti ir mokytis“, - džiaugiasi šiuo metu dar studijuojanti mergina.

Ernesta pasakoja, kad jų kolektyve tvyro labai pozityvi ir draugiška atmosfera, nutinka ir juokingų situacijų su klientais.

„Prisimenu atvejį, kai į mūsų restoraną įlėkė pasimetęs vaikinukas ir priėjęs prie kasos norėjo atsiimti picą, kurią užsisakė telefonu. Drauge pasijuokėme, kad kol kas dar picų nekepame, tad jis išbėgo ieškoti savo picos kitur“, - smagų nutikimą prisimena pašnekovė.   

Stebina ypatingas dėmesys švarai ir kokybiška produkcija

Ernesta sako, kad dažnai naujokus nustebina, kiek daug dėmesio „Hesburger“ skiriama švarai, jos palaikymui ir kokie griežti higienos reikalavimai yra taikomi tinklo restoranuose. Dar vienas maloniai stebinantis dalykas – patiekalams gaminti naudojami labai aukštos kokybės, švieži ingredientai, todėl produkcija yra itin kokybiška.

Merginą džiugina, kad tenka dirbti su labai šauniais kolegomis. 

„Tobulas kolega – tai darbštus, aktyvus, iniciatyvus, nebijantis drąsiai klausti, jeigu kas neaišku. Labai džiaugiuosi, kad tokių kolegų turiu daug. Turime dirbti komandoje ir prireikus padėti vieni kitiems, dar svarbu būti draugiškiems ir mokėti bendrauti su žmonėmis, nes tai yra svarbi darbo dalis“, - patrauklias kolegų savybes įvardija pašnekovė.

Įkvėpimo šaltinis – gamta

Laisvalaikiu mergina mėgsta skaityti, mėgstamiausia jos knyga – V.Hugo „Paryžiaus katedra“. Taip pat mėgsta filmus ir kai kuriuos serialus, vieni iš labiausiai patinkančių – BBC serialas apie Šerloką Holmsą bei „Sostų karai“.

„Vis dėlto labiausiai mane įkvepia gamta ir jos didybė – esu miško vaikas. Manau, kad esu kūrybiška ir smalsi, man nuolat reikia naujos informacijos, kad smegenys nepradėtų „apkerpėti“.  Be to, man kasdien labai svarbu mėgautis tuo, ką darau“, - apibendrina Ernesta.

Ernestos patarimas norintiems įgyti darbo patirties: „Drąsiai imkitės iššūkių. Patirties įgyjama tik dirbant. Tiesą sakant, neretai pradėjus dirbti paaiškėja, kad tų iššūkių yra gerokai mažiau nei pats tikėjaisi. Ir net jeigu darbas nepatiks, jau įgysite patirties, iš kurios galėsite pasimokyti.“

 

 

2019.04.25