DARBUOTOJŲ ISTORIJA # 14

Blogą nuotaiką visada galima atremti gera nuotaika

Karolis „Hesburger“ tinkle dirba trejus metus – pradėjo dar besimokydamas dvyliktoje klasėje nuo mokinio pozicijos restorane Mažeikiuose, po kiek daugiau nei metų jau darbavosi instruktoriaus pareigose, o šiuo metu tęsia darbą pamainos vadovo pareigose Kauno Baltų restorane.

Dažnas restorano lankytojas tapo kolega

„Į „Hesburger“ atėjau dar būdamas mokinys, nes labai norėjau užsidirbti savų pinigų ir taip finansiškai prisidėti prie šeimos biudžeto. Kadangi dažnai užsukdavau į vienintelį Mažeikiuose esantį „Hesburger“ restoraną, jau beveik pažinojau jo darbuotojus. Paklausiau, ar negalėčiau prisijungti kaip kolega, užpildžiau anketą ir netrukus jau ten dirbau“, - prisimena darbo pradžią Karolis.

Vaikinas sako, kad jam įsitraukti į darbą nebuvo sudėtinga ar sunku, nors ir pataikė ant paties darbų ir klientų srautų piko – tuo metu buvo vasaros metas, kai žmonių restorane ypač daug. Taigi, teko iškart įsisukti į darbų įkarštį, ilgai pratintis nebuvo kada.

„Man šis darbas leido ne tik turiningai ir naudingai leisti laiką baigus mokyklą, kol esu svarstymuose, kur noriu studijuoti toliau, bet taip pat ir įgyvendinti savo sprendimą persikelti į didesnį miestą – nuo praėjusio rugsėjo gyvenu Kaune ir dirbu Kauno Baltų restorane jau pamainos vadovo pareigose“, - plataus „Hesburger“ restoranų tinklo privalumus dėsto jaunuolis.

Iššūkius įveikia su gera nuotaika, o laikas prabėga akimirksniu

Pasak jo, kasdien tenkantis iššūkis jo darbe – tai nuolatinis darbas su žmonėmis.

„Natūralu, kad vieni žmonės ateina su gera nuotaika, kiti prasčiau nusiteikę, bet aš šiame darbe išmokau rasti sprendimus, užmegzti ryšį su žmogumi, būti kantrus. Esu tikras, kad jei pats būsi geros nuotaikos, niekas jos sugadinti negalės“, - įsitikinęs vaikinas.

Beje, jis sako pastebėjęs, kad klientai kartais klaidingai įsivaizduoja darbą šiame restorane – pavyzdžiui, kai kurie mano, kad patiekalai yra tik pašildomi mikrobangėje, todėl darbuotojams nieko daryti nereikia, pakanka tik spaudyti jos mygtukus. Tai – vienas iš mitų, kurių tenka Karoliui girdėti iš lankytojų, o realus darbas virtuvėje reikalauja įgūdžių, tačiau darbuotojai visko yra išmokomi, tad patirtis pradedant dirbti nėra būtina. Be to, „Hesburger“ tinkle labai lanksčiai pritaikomas darbo grafikas prie darbuotojo poreikių.

Paklaustas, su kokiais kolegomis geriausia dirbti, Karolis įvardija greitį, atidumą, pasitikėjimą savimi ir norą dribti.

„Ne pro šalį būtų ir humoro jausmas. O žmonėms, kurie dar neturi darbo patirties, palinkėčiau nebijoti. Kiekviena darbo diena „Hesburger“ yra vis kitokia, kasdien tenka ieškoti sprendimų įvairiose situacijose, todėl svarbu pasitikėti savimi. Užtat dirbti nenuobodu, o laikas prabėga akimirksniu“, - sako Karolis.

Jėgų suteikia mylimas augintinis

Laisvalaikiu vaikinas sako mėgstantis lietuvišką muziką – nuo XX a. estrados iki šiuolaikinės dainuojamosios poezijos. Taip pat domisi Lietuvos ir užsienio politika, o kartais laiką leidžia žiūrėdamas serialus ar žaisdamas įvairius kompiuterinius žaidimus.

„Na, o jėgų keltis kas rytą ir imtis dienos darbų mane įkvepia mylimas augintinis. Savo katinėlį pasiėmiau iš Mažeikių gyvūnų prieglaudos ir dabar jis mane žadina rytais, o vakare jį vėl pamačius išgaruoja visas dienos nuovargis ir įtampa“, - šypsosi Karolis.

 

 

 2021.09.20