Darbuotojų istorija #12

Šypsena padeda įveikti viską

Brigita dirba „Hesburger” Kauno Megos restorane.

Troškimo dirbti nesustabdė net kojos trauma

„Pirmą kartą „Hesburger” įsidarbinau 2012 m. balandžio 3 d. Labai tiksliai prisimenu datą, nes man tai buvo pirmas darbas, be galo norėjau dirbti ir man nesutrukdė nė tuo metu langetėje buvusi koja“, - šypsosi darbo pradžią prisiminusi Brigita.

Praėjus pusantrų metų mergina nusprendė padirbėti kitoje sferoje, tačiau jau po pusmečio sugrįžo atgal į „Hesburger“. Dar po metų išėjo motinystės atostogų, o po jų grįžusi į darbą gavo aukštesnes pareigas ir tapo instruktore.

„Kadangi darbo grafiką „Hesburger“ galima lanksčiai derinti, man tai buvo patogu studijuojant, bet lygiai taip pat svarbu ir patrauklu dabar, kai jau esu dviejų vaikų mama. Taip pat labai patinka kolektyvas, tenkina ir atlyginimas“, - sako Brigita.

Viską išsprendžia šypsena ir malonus bendravimas

Pasak jos, didžiausias iššūkis kasdieniame darbe yra darbas su žmonėmis, bet viską įveikti ir išspręsti padeda šypsena.

„Esu labai kantri ir mane sunku išmušti iš vėžių, o prie klientų visada einu su šypsena. Esu įsitikinusi, kad taip yra maloniau ir aptarnaujamam žmogui, ir man pačiai“, - savo patirtimi dalijasi mergina. 

Pasak jos, šalia visada norisi draugiškų, kantrių ir atsakingų kolegų.  Ją labai džiugina, kad dauguma būtent tokie ir yra, o dirbdami bendradarbiai susidraugauja taip, kad ir išėję iš darbo susitinka, aplanko vieni kitus.

Darbo pradžioje svarbu būti kantriems

„Žmonėms, kurie dar tik nori pradėti dirbti ir įgyti darbo patirties, labai linkiu kantrybės ir nebijoti klausti. Net ir klientų galima ir reikia pasiklausti, pasitikslinti, jei ko neišgirdai ar nesupratai – tai leidžia išvengti klaidų ir nesklandumų“, - pataria Brigita.

Ji neabejoja, kad darbas „Hesburger“ suteikia naudingos patirties, nes tenka padirbėti ir bendraujant su klientais, ir virtuvėje gaminant  maistą. Darbe pasitaiko ir įvairių smagių nutikimų. Vieną tokių Brigita prisiminė iš savo ankstesnio darbo „Hesburger“ restorane Vilniaus gatvėje Kaune.

„Po naktinės darbo pamainos paryčiais tvarkydama salę radau po stalu paliktus gražius moteriškus aukštakulnius batelius. Po valandos užėjo vyras ir paklausė, ar nepaliko savo batų. Kai nepatikliai paklausiau, ar jie tikrai jo, vyriškis su šypsena atsakė, kad tai jo draugė pamiršo savo batelius“, - prisiminimais dalindamasi juokiasi Brigita.

Atsipalaiduoti padeda rankdarbiai

Pabaigusi darbus mergina mėgsta megzti, nerti vąšeliu, siūti. Rankdarbius dovanoja draugams, puošia savo vaikus ir namus. Mėgstamiausios knygos – klasika ir Agathos Christie detektyvai.

„Didžiausias mano įkvėpimas – tai šeima, nes visada stengiuosi dėl jos. Darbe labai padeda bendravimas su žmonėmis – priimdama klientų užsakymus tiesiog atsigaunu ir pamirštu visus savo rūpesčius ar prastą nuotaiką. Gal todėl man ir nepasitaikė tokio kliento, kuris būtų išvedęs iš kantrybės“, -  juokiasi Brigita, apibūdinanti save kaip draugišką ir paslaugų žmogų.

 

 

2021.06.11