Interviu su vykdomuoju direktoriumi vesa viitanen

Džiaugiuosi matydamas, kaip Suomija imasi pagrindinio vaidmens aplinkosaugos srityje visame pasaulyje. Ši ataskaita padės apžvelgti įmonės procesus, tai, ką mes nuveikėme ir ką dar galime nuveikti.

Užsienyje naudojame tas pačias pakavimo medžiagas, kaip ir Suomijoje. 2019 m. pradėjome naudoti išskirtinai tik popierinius šiaudelius. Mūsų klientai palankiai įvertino šį pokytį. Mes jau seniai esame sumažinę šiaudelių naudojimą ir juos dalijame tik paprašius arba užsisakius specialius produktus, kuriems reikalingi šiaudeliai.

2020 m. steigiame logistikos centrą ir gamybos padalinį Kaune, Lietuvoje. Jis bus panašus į Kaarina mieste, Suomijoje, veikiantį paskirstymo centrą. Tai leis sumažinti išmetamų teršalų kiekį, nes transportavimo atstumai bus trumpesni. 

Atliekų perdirbimas yra giliai įsišaknijusi „Hesburger“ praktika. Plastiko perdirbimas plečiamas etapais, jau keletą metų. Mūsų logistikos skyriaus darbuotojai grįždami iš restorano, naudojasi proga išvežti skaidrios plastikinės plėvelės atliekas ir nebenaudojamas darbuotojų uniformas perdirbti ir pakartotinai panaudoti. Bendradarbiaudami su nacionaliniu atliekų tvarkymo operatoriumi, mes organizavome kitų restorano atliekų perdirbimą. Restoranų sugeneruotų atliekų perdirbimo koeficientas per 2019 m. išaugo iki 41 proc., tačiau mes siekiame dar daugiau. Tikimės sulaukti gerų rezultatų ir toliau vykdydami bandomuosius projektus ir siekdami vykdyti sklandžią atliekų perdirbimo veiklą.

 

 

Atnaujinta 2020.08.05.